In deze video vertel ik voornamelijk hoe je zelf aan de slag kan gaan met het isoleren van eigen dak, zolder en/of wanden met energiebesparende materialen. Ik geef isolatie tips en advies over hoe je zelf het isolatie kan aanbrengen en welke isolatiefolie je gebruikt om optimaal energie te besparen op de jaarlijkse stookkosten.
Voor deze opdracht heb ik Miofol 125 S dampremmende folie gebruikt. De folie breng ik aan nadat het dak met Rockwool 75 mm is geïsoleerd. Je kan de folie zelf aanbrengen door het te bevestigen met nieten (op hout regelwerk) of met krimpvrije tape op metaal of andere harde ondergronden. In de video zie je met welk gemak en snelheid de folie aangebracht kan worden.
Gereedschap en materiaal:
- Stanley mes / schaar
- Meetlint / Rolmaat
- Markeer stift
- Nietmachine (handmatig of elektrisch)
- Nieten
- Miofol 125 S dampremmende folie
Je kan heel goed zelf de isolatie op maat snijden of zagen en op het dak of op de wand aanbrengen. Ongeacht voor welke soort isolatiemateriaal je kiest. In deze video kan je goed zien hoe netjes de opdrachtgever de Rockwool 75 mm zelf heeft aangebracht. Alle hoeken en naden zijn strak geïsoleerd. Het beste en goedkoopste manier van jouw dak isoleren is om het zelf te doen. Wél met advies van een professional.
Om je huis van optimale comfort te voorzien en energie te besparen op de stookkosten, gebruik je vervolgens dampremmende folie om de binnenkant van het huis te isoleren. De folie zorgt er voor dat de warmte niet kan ontsnappen en in de zomer wordt de ruimte koel gehouden. Miofol 125 S is het meest gebruikte isolatiefolie om je huis van binnen te isoleren. Heel professioneel en gegarandeerde resultaat.
Bij een zolder isoleren gebruik je hetzelfde principe. Let op: sommige isolatie bestaat uit een laagje aluminium folie. Dit dient puur om de warmte binnen te houden en is niet vochtbestendig. Kijk goed welke isolatie jouw huis, jouw buitenwand of jouw dak nodig heeft.
Veel bedrijven bieden verschillende isolatiemethodes aan. Meestal tegen een veel te hoge prijs voor de gewone consument. De ruimte waar wij in de video aan het werk zijn heeft alleen maar iets meer dan € 200,- gekost (de kosten van de Rockwool zelf)
Dank voor de video! Nog wel een vraagje: moet er tussen de miofol en de gipsplaat nog een rachel of mag de gipsplaat er direct tegenaan?