Zelf een vloer leggen? Zelf een ondervloer leggen? In deze video laat ik zien hoe je een stabiele ondervloer kan leggen. Ik geef veel tips over de werkwijze en efficiency.

Dit is een goedkope en snelle manier van ondervloer leggen. De ondervloer in deze video heb ik in twee dagen kunnen leggen, met een beetje hulp bij uitlijnen.

Gereedschap op een rijtje:

* Decoupeerzaag
* Invalzaag
* Rail geleiders / linialen
* Rei / balk
* Waterpas / laser met statief
* Alleszuiger met klopfilters
* Afschrijf haak / verstelbare haak
* Klauwhamer
* Vuist / terugslagvrije hamer
* Koevoet / breek hamer
* Rolmaat / meet lint
* Gehoorbescherming / oorkleppen
* Handschoenen
* Pen / potlood

Ik begin met het tweede deel bij het afstapje. Dit is een haakse punt waar ik makkelijk tegen aan kan werken. Heb je nog geen haakse begin? zorg dan eerst dat je dat maakt. Gebruik de stelling van Pythagoras om jouw haakse hoek vast te stellen. Kom je er niet uit? Laat ons weten en wij maken er een leuke video van.

Het stukje plaat dat ik gebruik is om beschadiging aan mes en groef te voorkomen. Je mag uiteraard een ander stuk hout gebruiken bij het aanleggen van de ondervloer. Aansluitend gebruik ik een koevoet/breekijzer om de platen in elkaar te schuiven. Je kan dit ook toepassen bij het aanleggen van elke houten vloer/PVC vloer/parket vloer.

Underlayment ondervloer leggen? Underlayment platen zijn bijna drie keer zo duur dan OSB platen. Het voordeel is dat underlayment platen veel stabieler zijn en absorberen trillingen beter. En dit leidt tot een betere geluidsisolatie. Zelf een underlayment ondervloer leggen? Mijn tips en werkwijze kan je ook toepassen voor een underlayment vloer. De werkwijze is precies hetzelfde.

De randen van de vloer afwerken doe ik pas op het moment dat de vloer is aangelegd.