De voortgang in een verbouwingsontwikkeling wordt vaak bepaald door verschilende factoren zoals de interieur inrichting, het materiaal, de korte termijn planning en financiële middelen. In deze aflevering zie je hoe ver wij gekomen zijn in drie weken tijd. Behalve de loodgieter en de elektricien, ben ik alleen met één van mijn collega’s aan het werk geweest. De opdrachtgever heeft al het voorbereidings- en opruimingswerk gedaan.

De grote dakkapel is geplaatst zonder de dak constructie te verstevigen. De ondersteuning die ik heb geplaatst is een simpele maar effectieve manier om dit probleem op te lossen. Dit rust allemaal op de houten draagbalken van de verdieping onder. Anders heeft het geen zin om een constructie boven te maken als het nergens op rust. Aansluitend heb ik een vensterbank kunnen maken van de ruimte die uiteindelijk verloren zou zijn geweest. Deze wordt later bekleed met gipsplaten en afgewerkt.

De badkamer is bijna klaar in deze aflevering. De vloer is gestort, alle wanden zijn gezet, nisjes zijn gemaakt en bekleed van binnen, het plafond is opgebouwd. De stroompunten, verlichting en de installatie is voltooid. De badkamer kan getegeld en gestuct worden.

Wij hebben de afwerking op de 1ste verdieping stopgezet en zijn verder gegaan op de BG. Daar leg ik uit wat wij gedaan hebben. In de eerste instantie hebben wij de balken afgewerkt met een koof met ingefreesde randprofielen. Daarna hebben wij het plafond in gemaakt. Het plafond bestaat uit plafond U en C profielen.

De oude wc op de BG is gesloopt door de opdrachtgever waarna ruimte is ontstaan voor een nieuwe en frisse indeling. In plaats van de 70cm oude deur hebben wij een deur geplaats met kozijn van 83,5 breed met een logische openingswijze. De nieuwe indeling is een kast geworden die veel ruimer en bereikbaar is. Hierdoor is de hal ook 20 cm breder geworden. Hierdoor valt er meer licht in waardoor de ruimte aangenamer is.

De installatie van de badkamer loopt via een koof naar de souterrrain. De koof is geïsoleerd met geluidsisolatie en bekleed met 18 mm plaatmateriaal. Deze oplossing verminderd de geluiden van de leidingen aanzienlijk.  Er was verder geen ruimte om de riolering anders te maken en de opdrachtgever wilde graag meer ruimte in de woonkamer.

Bekijk ook: Verbouwingsevaluatie – Wand gipsen, vensterbank maken