Heb je je wel eens afgevraagd wat een totale huis verbouwing inhoudt? Hoe je dat moet plannen en wat zijn de bouw processen binnen die planning?

De klus

Vitalie Interbouw begint binnenkort aan een totale huis verbouwing. Het leek ons een goed idee om de ontwikkeling van de verbouwing te laten zien door middel van een aantal afleveringen. Iedereen, van particulier tot semiprof en professional kan binnenkort de verbouwing volgen op onze website of ons youtube kanaal.

Het doel

Zuiddijk Project - Before - Buiten - 01

Het doel van dit idee is, jou de kijker, van informatie voorzien over wat er daadwerkelijk gebeurt bij een totale verbouwing. Wat is de volgorde van het bouwen en verbouwen en met welke aspecten van de planning moet je rekening houden bij een totale verbouw klus. Wij richten ons op wat wij bouwen en niet op hoe wij iets bouwen. Want de methodes van bouwen zijn heel ruim en divers.

Wij willen graag een totaal plaatje weergeven waarbij alle aspecten aan de orde komen: van een bepaald skelet bouwen tot het afwerken, aftimmeren en schilderen aan toe.

Plan

Wij gaan eerst een introductie video maken waarin wij de huidige staat van het huis laten zien. Vervolgens vertellen wij in het kort wat de indeling van het huis wordt en wat je kan verwachten in de komende afleveringen. Wij zullen ons best doen om van iedere bereikte mijlpaal een hele aflevering te maken. Omdat dit een echt project is van een daadwerkelijke opdrachtgever, kan het zijn dat de planning van de werkzaamheden verschuiven. In dat geval zal de aflevering de daadwerkelijke planning betreffen en niet de perfecte volgorde. Wij passen ons aan de wensen van de opdrachtgever.

Inhoud

Aan de orde komen heel veel klus tips, klus ideeën, materiaal en (elektrisch)gereedschap informatie. Aansluitend geef ik veel bouw en verbouw tips en instructies die ik heb opgedaan in de loop der jaren samen met mijn collega’s en leermeesters. Vervolgens zullen wij het over verschillende plannen van aanpak hebben waarbij jij de kijker zelf beslist welke het beste bij jou past.

Tijdens een grote verbouwing loopt niet altijd alles soepel. Het beste manier om met tegenvallers om te gaan is het accepteren van de werkelijkheid en op zoek gaan naar een oplossing. Dit is geen tv show waar alles of gedeeltelijk van tevoren wordt voorbereid. Het betreft een live verbouw klus. Tegenvallers zullen ook aan de orde komen en daaropvolgend hoe wij omgaan met deze tegenvallers.

Reageren

Iedereen is welkom om te reageren en vragen te stellen. Je kan je abonneren op ons youtube kanaal om automatisch de geplaatste afleveringen te ontvangen. Bij voldoende vraag over specifieke onderwerpen zullen wij aparte video’s maken die aansluiten op de betreffende vraag.

Tot ziens op Vitalie Interbouw youtube kanaal!